2023 NOVEMBER - DECEMBER

 

Jegyfoglalás: babitskamara@gmail.com
telefon: +36 33 313 888 vagy személyesen a Művelődés Háza irodájában: Esztergom, Imaház u. 2/a.

 

ANGYALJÁTÉK


A Babits Mihály Színház több mint 50 közreműködővel és segítővel rendezi meg a II. Esztergomi Angyaljátékot a Széchenyi téren
december 2-án, szombaton 18 órától.

Az eseményen idén is fúvósokkal, kórusokkal és szólistákkal várjuk a karácsony hírnökeit, akik ezúttal az Esztergomi Járásbíróság ablakaiban jelennek meg.

Az angyalokat ezúttal is a Mindszenty Általános Iskola diákjai formálják meg, a kórusokat pedig kizárólag esztergomi iskolák, illetve a Musical Akadémia delegálják. A zenekari szolgálatot idén is a „Babits Brass Band” fúvósai látják el Ágoston Máté zeneszerző vezetésével. A zenéket összekötő klasszikus karácsonyi verseket Háda János színművész tolmácsolja, ahogy az angyaljáték dal szólistái is a Babits Mihály Színház művészei lesznek.

A legkisebb nézőket arra biztatjuk, hogy öltözzenek be angyalnak. Illetve, hogy még látványosabb legyen a produkció, készüljetek ti is mécsesekkel és csillagszórókkal.

Az angyaljátékról: A németországi Augsburgban már több mint 500 éve ünneplik az adventet az úgynevezett Christkindlmarkt-tal. A karácsonyi vásár leghíresebb látványossága 1977 óta a világszinten is egyedülálló Augsburgi Angyaljáték.

Kotta: Angyaljáték-ének-Angyalkák-1  

Töltse le és énekeljen velünk!